Menu
Statul Major al Forțelor Navale
19 octombrie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Puitorul de mine 274 a revenit în Marea Mediterană

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” participă la Exercițiul multinațional „NUSRET 20”, organizat de Turcia, în Marea Egee. Nava a plecat miercuri, 14 octombrie, din portul Constanța, a tranzitat strâmtorile Bosfor și Dardanele și a acostat sâmbătă, 17 octombrie, în portul turcesc Izmir.

Împreună cu militari din Bulgaria, Franța, Italia, Grecia, Spania, Turcia și SUA, marinarii și scafandrii militari români desfășoară, în perioada 17-27 octombrie, activități de instruire și de pregătire, conform scenariului planificat de Forțele Navale ale Turciei, în vederea perfecționării deprinderilor echipajelor navelor în lupta contra minelor marine.

Alături de reprezentanții țării-gazdă, de cei ai grupării navale NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2, precum și de omologii săi de la celelalte nave participante la exercițiu, comandantul puitorului de mine 274, căpitan-comandorul Daniel Gheorma, a participat, după acostare, la ședința de planificare a ultimelor detalii organizatorice ale Exercițiului multinațional „NUSRET 20”.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...