Menu
Statul Major al Forțelor Navale
8 noiembrie 2020
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, prezență continuă în Marea Neagră

Marea Neagră, Portul Burgas, Bulgaria
8 noiembrie 2020
Corespondență primită de la bordul
dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”


După încheierea cu succes a Exercițiului multinațional „Poseidon 20”, dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, care face parte din gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2, a executat o escală în Portul Burgas, din Bulgaria, pentru refacerea capacitatii de luptă și pregătirea urmatoarelor misiuni.

În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, exercițiul condus de Forțele Navale Bulgare și-a atins toate obiectivele, iar toți militarii români, aflați la bordul dragorului și-au îndeplinit cu profesionalism sarcinile încredințate. Mai mult decât atât, acest exercițiu a reprezentat o bună oportunitate pentru militarii mai tineri, de a-și îmbogăți bagajul de experiență.

După o săptămână plină cu activități intense, nici weekendul nu a fost unul mai ușor. Sâmbătă, 7 noiembrie, împreună cu scafandrii militari de la bordul celorlalte nave din grupare, o echipă de scafandri militari români, de la Divizionul 175 Nave Scafandri, au executat diverse antrenamente specifice, în rada portului Burgas, pentru îmbunătățirea nivelului de coeziune dintre forțele navale participante.

 

Transmite MM cls a IV-a Mihai Martiș,
responsabil cu activitatea de informare și relații publice

 

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...