Menu
Statul Major al Forțelor Navale
20 noiembrie 2019
Comunicat nr. 136
Telefon: 0744 359 518

Cinci săptămâni de prezență militară navală românească în Marea Mediterană

Fregata „Regele Ferdinand” acostează sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 16.00, în portul militar Constanța, după ce a desfășurat misiuni în Marea Mediterană, în perioada 18 octombrie - 20 noiembrie, în care a parcurs aproximativ 5500 de mile marine și a făcut escale în porturile Aksaz (Turcia), Alexandria (Egipt), Haifa (Israel) și Limassol (Cipru).

În prima parte a perioadei menționate, nava a participat la Operația NATO „Sea Guardian”, împreună cu alte nave militare din Alianță, pentru descurajarea activităților ilegale pe flancul sudic al NATO și UE, prin acțiuni de monitorizare a traficului maritim, sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

În cea de-a doua parte a prezenței sale în Marea Mediterana, fregata a luat parte la Exercițiul multinațional „Dogu Akdeniz 19”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, alături de aproximativ 50 de nave, aeronave și submarine ale partenerilor străini, 4700 de militari din 15 state, unde a pus în aplicare diverse scenarii de luptă în diferite medii, submarin, maritim și aerian.

În porturile Alexandria, Haifa și Limassol, câteva sute de români care trăiesc în Egipt, Israel și Cipru au urcat la bordul fregatei „Regele Ferdinand”, pentru prima dată, au vizitat nava, au interacționat cu echipajul și s-au bucurat de surprizele pregătite de militarii din Forțele Navale Române.                                          

                                                              ****

Jurnaliștii acreditați pentru activitățile Forțelor Navale Române care doresc să asiste la sosirea navei sunt rugați să își anunțe intenția pe email contact@navy.ro sau la numărul de telefon al persoanei de contact, până vineri, 22 noiembrie, ora 10.00. Accesul în portul militar Constanța va fi făcut sâmbătă, 23 noiembrie, orele 15.15-15.30.

Evenimente

BackShare: