Menu
Statul Major al Forțelor Navale
7 iulie 2021
Comunicat nr. 73
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Dragor maritim românesc, integrat într-o grupare navală NATO

Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu” (DM 25) a plecat din portul militar Constanța marți, 6 iulie, pentru a se integra, în perioada 7-27 iulie, în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), pentru a executa misiuni de monitorizare a traficului maritim și de luptă împotriva amenințărilor subacvatice în bazinul Mării Negre.

Gruparea SNMCMG-2 este alcătuită din nava de patrulare ESPS ,,Rayo” P-42 (Spania, nava-comandant a grupării), vânătorul de mine TCG ,,Akcakoca” M-268 (Turcia) și dragorul de mine ,,Locotenent Lupu Dinescu” DM-25 (România) și urmează să participe la Exercițiul multinațional „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale Bulgare, în perioada 10-19 iulie.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forței NATO de Reacție (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” și un detașament de scafandri EOD.

Echipajul dragorului maritim românesc este alcătuit din 78 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

Evenimente

BackShare: