Menu
Statul Major al Forțelor Navale
9 iulie 2021
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Escala dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM25) în portul Varna

După plecarea dragorului maritim românesc „Locotenent Lupu Dinescu” din portul militar Constanța și integrarea acestuia în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), astăzi, 9 iulie, membrii echipajului dragorului maritim au efectuat manevra de acostare în portul Varna din Bulgaria, în scopul refacerii  capacității de luptă și îndeplinirii activităților specifice.

Pe toată durata marșului către portul bulgăresc, navele din gruparea navală NATO SNMCMG-2 au efectuat manevre și evoluții, în vederea perfecționării și îmbunătățirii nivelului de cooperare.

Gruparea SNMCMG-2 operează în Marea Neagră, în perioada 7-27 iulie, și este alcătuită din nava de patrulare ESPS ,,Rayo” P-42 (Spania, nava-comandant a grupării), vânătorul de mine TCG ,,Akcakoca” M-268 (Turcia) și dragorul de mine ,,Locotenent Lupu Dinescu” DM-25 (România), desfășurând o gamă largă de exerciții de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, precum și misiuni de supraveghere maritimă.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forței NATO de Reacție (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” și un detașament de scafandri EOD.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...