Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 noiembrie 2022
Comunicat nr. 124
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Ziua Națională a României, sărbătorită de Forțele Navale Române

Militarii din Forțele Navale Române participă la ceremoniile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, în București, Constanța, Mangalia, Năvodari, Tuzla, Brăila și Tulcea.  Totodată, la bordul navelor militare maritime şi fluviale va fi arborat Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Național.

În București, reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale participă, joi, 1 Decembrie, la ceremonia militară și religioasă de la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, care va începe la ora 09.00, iar două detașamente, alcătuite din militari din subordinea Comandamentului Flotei, studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” vor defila la Parada Națională, organizată în Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 11.00, sub conducerea locțiitorului Șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Liviu Coman.

La Constanța, marinarii militari vor participa joi, 1 Decembrie, la ceremonia militară și religioasă de depunere coroane de flori în memoria eroilor români, care va avea loc la Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic, începând cu ora 09.00. După ceremonie, va avea loc Parada Militară, organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, începând cu ora 11.00, pe Bulevardul Tomis (zona Miga – Prefectură), la care defilează peste 450 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Direcția Generală Poliția Locală, un detașament de parteneri militari străini cantonați la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și un grup de cercetași. Detașamentele pedestre vor fi urmate de aproximativ 60 de mijloace tehnice auto, iar cerul va fi survolat de 6 aeronave de luptă.

La Muzeul Național al Marinei Române intrarea va fi gratuită joi, 1 decembrie, în intervalul orar 10.00-16.00.

La Mangalia, militarii din garnizoană vor participa la ceremonia organizată în Piața Republicii, începând cu ora 09.00. La această festivitate, vor fi prezente și două delegații ale Uniunii Ofițerilor și Sergenților în Rezervă din Bulgaria, la invitația Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Filiala Mangalia, și a Ligii Maiștrilor Militari, Filiala Mangalia. Delegația din orașul bulgăresc Shabla este condusă de Președintele Consiliului Local din Shabla, Bulgaria, doamna Dr. Iordanka Stoeva, iar delegația din orașul Balcik este condusă de colonelul (în rezervă) Ivan Apostolov.

La Năvodari, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia organizată, la ora 11.00, de primăria din localitate la Troița Eroilor, iar la Tuzla marinarii vor participa la ceremonia de la Monumentul Eroilor, începând cu ora 09.00.

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” participă cu marinari și infanteriști marini la manifestările organizate, joi, 1 Decembrie, în garnizoanele Brăila, Tulcea și Babadag. La Brăila, peste 60 de marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia organizată în Piața Independenței, începând cu ora 10.00, iar la Tulcea vor fi depuse coroane de flori la monumentul din ceremonia Cimitirul Eroilor, la ora 09.00, după care este planificată defilarea militarilor și a tehnicii de la unitățile militare tulcene, începând cu ora 11.00, pe Strada Isaccei.

Infanteriștii marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” vor participa la ceremonia militară de la Monumentul Eroilor din localitatea Babadag, începând cu ora 09.00, după care este planificat un marș cu tehnică militară, pe itinerarul Babadag-Jurilovca-Sarichioi-Babadag.

Evenimente

BackShare: