Menu
Statul Major al Forțelor Navale
6 mai 2023
Comunicat nr. 29
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Forțele Navale Române participă la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”

Fregata „Regele Ferdinand”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval și o grupă de operatori pentru forțe speciale ambarcate, a plecat vineri, 5 mai, din portul militar Constanța, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”, în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie.

Misiunea marinarilor militari români constă în asigurarea respectării embargoului ONU (Organizația Națiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei și în combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și executarea de inspecții la bordul navelor comerciale din bazinul mediteranean.

Participarea Armatei României, cu capabilități ale Forțelor Navale Române și ale Forțelor pentru Operații Speciale, la Operația „IRINI” se execută pentru a îmbunătăți situația de securitate din Marea Mediterană și pentru a sprijini efortul comun de încetare a conflictului din Libia, în scopul îndeplinirii angajamentelor asumate de țara noastră față de Uniunea Europeană.

Pe durata celor aproximativ 40 de zile de dislocare în Marea Neagră și Marea Mediterană, fregata „Regele Ferdinand” va efectua escale de pregătire a echipajului și de refacere a capacității de luptă a navei militare în porturi din zonele de sud ale Italiei și Greciei.

Nava militară românească este comandată de comandorul George-Victor Durea, iar echipajul acesteia este format din 239 de militari.

Evenimente

BackShare: