Menu
Statul Major al Forțelor Navale
6 iulie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Elevi militari, instruire practică la bordul unui distrugător american

În perioada 28 iunie – 4 iulie, doi elevi militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au fost ambarcați la bordul distrugătorului american USS „Ross” (DDG 71), pentru a asista la desfășurarea unei secvențe a exercițiului multinațional „Sea Breeze 21”, organizat de forțele navale ale Ucrainei și Statelor Unite ale Americii.

Elevii fruntași Claudiu Brindea și Tudor Melinte au asistat la operațiunile de planificare ale acțiunilor desfășurate pe mare și la secvențele de operare a instalațiilor de artilerie de la bordul distrugătorului american.

Experiența de doar câteva zile a elevilor români la bordul navei americane a fost o oportunitate inedită și utilă pentru viitoarea lor profesie. „Am fost tratați cu multă deschidere. Ne-a fost prezentată nava și ne-au fost explicate rolurile echipamentelor. Am fost lăsați să observăm și ni s-a răspuns la toate întrebările pe care le-am adresat. A fost o bună ocazie de a vedea tehnica militară folosită de un alt stat membru NATO și de a observa rutina militarilor americani”, afirmă elev fruntaș Tudor Melinte.

„A fost o experiență deosebită din care am avut ce învăța. U.S. Navy reprezintă un model pentru noi, iar șansa de a interacționa cu unii dintre cei mai bine pregătiți militari din lume a fost pentru noi o onoare. Sperăm să mai avem astfel de oportunități care să ne dezvolte nivelul de cunoștințe”, apreciază elev fruntaș Claudiu Brindea. 

Participarea celor doi elevi la o acțiune militară de asemenea amploare a fost posibilă prin programul Eurasian Partnership SHIPRIDER, asumat de Forțele Navale Române și U.S. Navy în cadrul Parteneriatul Stategic dintre România și Statele Unite. Activitatea contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Forțele Navale Române și cele ale Statelor Unite ale Americii în cadrul Parteneriatului Strategic și constituie o oportunitate de creștere a nivelului de instruire a viitorilor maiștri militari de marină, într-un mediu multinațional.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...