Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 iunie 2021
Comunicat nr. 70
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Peste 300 de marinari militari români participă la „SEA BREEZE 21”

Forțele Navale Române participă, în perioada 28 iunie - 10 iulie, la Exercițiul multinațional "Sea Breeze 21", organizat de forțele navale ale Statelor Unite ale Americii și cele ale Ucrainei, în apele internaționale ale Mării Negre și în raioane de instrucție terestre din zona Odessa.

Corveta "Contraamiral Horia Maccelariu" (265) a plecat sâmbătă, 26 iunie, din portul militar Mangalia, și a luat cap-compas portul Odessa din Ucraina, unde a acostat duminică, 27 iunie, alături de alte nave militare străine care participă la "Sea Breeze 21".

Cea de-a doua navă militară care va reprezenta Forțele Navale Române la exercițiul din Ucraina este fregata "Regina Maria" (222) cu un elicopter IAR 330 "Puma Naval" ambarcat la bord. Fregata va pleca miercuri, 30 iunie, din portul militar Constanța, va executa o serie de exerciții în comun cu fregata neerlandeză HNLMS "Evertsen", după care se va integra în gruparea navală permanentă a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 care operează în Marea Neagră și va participa la Exercițiul "Sea Breeze 21" din Ucraina.

Pe timpul desfășurării exercițiului, doi elevi militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" vor fi ambarcați, în perioada 29 iunie -7 iulie, la bordul unui distrugător al Forțelor Navale ale SUA în Europa care participă la "Sea Breeze 21", unde vor efectua un stagiu de pregătire practică, coordonat de marinarii americani.

Evenimente

BackShare: