Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 octombrie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Vizita comandantului Comandamentului Forțelor Aliate Întrunite de la Napoli în portul Constanța

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a avut o întrevedere joi, 28 octombrie, în portul Constanța, cu amiralul Robert P. Burke (SUA), comandantul Comandamentului Forțelor Aliate Întrunite de la Napoli. Cei doi oficiali militari au discutat despre contribuția Forțelor Navale Române la efortul colectiv al NATO de asigurare a securității Alianței Nord-Atlantice la Marea Neagră și Marea Mediterană, despre participarea navelor militare românești la misiunile grupărilor navale permanente NATO care operează pe flancurile estic și sudic, precum și despre contribuția cu personal de marină în Comandamentele din cadrul NATO.

De asemenea, au fost discutate și subiecte referitoare la exercițiile multinaționale organizate în Marea Neagră de Forțele Navale Române și partenerii din Bulgaria și din Ucraina, exerciții care au rolul de a consolida prezența navală militară aliată în Marea Neagră.

La finalul întâlnirii, contraamiralul Panait l-a invitat pe amiralul Burke să viziteze dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (25), navă care, în anul 2021, a  executat misiuni în Marea Neagră, în cadrul Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two).

 

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...