Menu
Statul Major al Forțelor Navale
24 noiembrie 2021
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Fregata „Regina Maria”, la Exercițiul multinațional NIRIIS 21

Portul Souda, Insula Creta, Grecia
24 noiembrie 2021

Pentru fregata „Regina Maria” (F-222), misiunea în Marea Mediterană continuă în cadrul grupării navale permanente a NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), ca parte a contribuției României la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianței. În perioada 19-25 noiembrie, fregata face o escală în portul grecesc Souda, din Insula Creta, pentru refacerea capacității de luptă. Totodată, echipajul a participat la atelierele de lucru organizate de Forțele Navale Elene, pentru stabilirea detaliilor organizatorice ale Exercițiului multinațional „NIRIIS 21”, care se va desfășura, pe mare, în perioada 25-30 noiembrie.

Comandantul fregatei „Regina Maria”, comandor Alexandru Gobjilă, a făcut parte din delegația condusă de comandantul grupării permanente a NATO SNMG-2, contraamiralul de flotilă Stefano Russo, la întâlnirea cu comandantul Centrului de Pregătire NATO pentru Operațiile de Interdicție Maritimă (NMIOTC, NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre).  România este unul dintre membrii fondatori ai centrului NATO din Insula Creta și asigură ofițeri instructori din Forțele Navale Române, începând cu anul 2008, pentru pregătirea echipajelor navelor care participă la modulele de instruire, iar comandorul Gobjilă a fost membru al echipei NMIOTC în urmă cu opt ani.

 

Corespondență transmisă de ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul fregatei „Regina Maria”, locotenent-comandor Nicoleta Burlacu 

Foto: Daniel PAP

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...