Menu
Statul Major al Forțelor Navale
22 iulie 2022
Telefon: 0744 359 518

Escala navei-școală „Mircea” în portul Alexandria din Egipt

Nava-școală „Mircea” a acostat marți, 19 iulie, în portul egiptean Alexandria, pentru o escală de cinci zile, urmând să plece sâmbătă, 23 iulie, spre portul militar Constanța, marș care va reprezenta ultima parte a stagiului de practică executat de studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Cadeții de la bordul velierului românesc au vizitat nave militare și șantierul naval din Baza Navală din Alexandria, precum și Academia Navală Egipteană din același oraș. Pe durata acestora, viitori ofițeri ai Forțelor Navale Române au interacționat cu reprezentații și studenții Forțelor Navale Egiptene și au avut oportunitatea de a își dezvolta bagajul de cunoștințe. De asemenea, echipajul navei-școală „Mircea” a primit, la rândul său, vizita conducerii Ambasadei României la Cairo și a reprezentanților autorităților locale, precum și a comenzii bazei navale gazdă.

Vizitele și interacțiunile desfășurate în timpul escalei marinarilor militari români în Egipt au fost realizate cu sprijinul Ambasadei României în Republica Arabă Egipt. Cele cinci zile pline de activități de diplomație navală nu au fost lipsite de momente de emoție, joi, 21 iulie, o parte dintre românii stabiliți în Egipt și familiile acestora au urcat la bordul navei-școală „Mircea”, pășind, astfel, pe pământ românesc, chiar și după foarte mulți ani.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...