Menu
Statul Major al Forțelor Navale
2 iunie 2022
Comunicat nr. 56
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

100 de studenți militari români și străini se vor pregăti timp de aproximativ două luni la bordul navei-școală „Mircea”

Nava-școală „Mircea” va pleca luni, 6 iunie 2022, ora 11.00, din portul militar Constanța,  în cel de-al doilea marș internațional de instrucție din acest an, misiune dedicată împlinirii, anul acesta, a 150 de ani de învățământ românesc de marină. La bordul navei se vor afla 92 de studenți din anul II de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și opt studenți străini de la academiile navale din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria și USA.

Marșul va avea o durată de 54 de zile, timp în care velierul, simbol al Marinei Militare Române, va acosta în porturile Augusta și Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta), Alexandria (Egipt).

Pregătirea tinerilor cadeți la bordul navei-școală „Mircea” are ca scop formarea deprinderilor specifice în profilul profesional al studenților prin executarea de roluri și atribuții specifice la bordul navei, sub îndrumarea cadrelor didactice și a instructorilor din Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Pe lângă misiunea de formare a viitorilor ofițeri ai Marinei Militare Române, velierul își va asuma și misiunea de reprezentare și de promovare a tradițiilor marinărești ale Forțelor Navale Române, participând la „Regata Iacobus” în porturile Genova (Italia) și Valencia (Spania).

Ceremonia de plecare a navei va avea loc luni, 6 iunie, începând cu ora 10.00. Velierul va reveni în portul militar Constanța la data de 30 iulie 2022.

 

Jurnaliștii acreditați, interesați să asiste la ceremonia de plecare a navei, sunt rugați să își anunțe prezența și să trimită datele de identificare (seria și numărul C.I., nr. auto pentru acces) până vineri, 3 iunie, ora 15.00, la adresa de e-mail contact@anmb.ro. Accesul în portul militar Constanța va fi permis luni, 6 iunie 2022, între orele 09.00 - 09.30.

Evenimente

BackShare: