Menu
Statul Major al Forțelor Navale
22 martie 2023
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Secvență întrunită de apărare a infrastructurii critice din Marea Neagră, la „Sea Shield 2023"

Exercițiul multinațional „Sea Shield 23”, organizat și condus de Forțele Navale Române, se bazează pe un scenariu fictiv al unei Operații de Răspuns la Criză, într-un context geopolitic complex.

O parte dintre secvențele Exercițiului „Sea Shield 23” vizează dezvoltarea interoperabilității dintre militarii din Forțele Navale Române și personalul din alte structuri care fac parte din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, în conformitate cu planurile de cooperare interinstituțională pentru gestionarea unor situații de criză.

În acest sens, au fost planificate antrenamente întrunite de apărare a infrastructurii critice, pe care România o deține în Marea Neagră, antrenamente de evacuare a populației civile din zona Deltei Dunării și din zona litoralului, antrenamente pentru gestionarea unor fluxuri de migranți în zona maritimă de responsabilitate, precum și antrenamente de căutare-salvare pe mare și de evacuare medicală.

Marți, 21 martie, s-a desfășurat o secvență întrunită de apărare a infrastructurii critice din Marea Neagră, în zona platformelor maritime petroliere, la care au participat fregata „Regele Ferdinand”, puitorul de mine 274, un elicopter Puma Naval, precum și structuri din Ministerul Afacerilor Interne, SRI, IGSU, ARSVOM, OMV PETROM, BLACK SEA OIL & GAS.

Exercițiul „Sea Shield 23” continuă să se desfășoare, atât în zona maritimă, cât și în Delta Dunării și în zona litoralului românesc de la Marea Neagră.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...