Menu
Statul Major al Forțelor Navale
27 martie 2023
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Secvență de evacuare a populației din zona Deltei, executată de militarii Flotilei Fluviale, în cadrul exercițiului „Sea Shield 2023”

Circa 500 de militari, zece nave militare fluviale din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, zece ambarcaţiuni rapide ale Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea” din Babadag, două ambarcaţiuni ale scafandrilor militari şi alte zece şalupe ale structurilor din Ministerul Afacerilor Interne au desfășurat luni, 27 martie, o secvenţă de evacuare a populaţiei din zona fluvială, în cadrul Exerciţiului multinaţional „Sea Shield 2023”, organizat și condus de Forțele Navale Române.

Scenariul fictiv al secvenței a prevăzut evacuarea locuitorilor unui sat de pe malul brațului Sfântu Gheorghe al Dunării, devenit zonă de conflict, în urma desantului unor forțe ostile. În paralel cu evacuarea în siguranță a civililor, rolul militarilor a fost de a respinge atacul inamic.

Ca urmare a schimbului de focuri desfășurat pe fluviu, scenariul a presupus simularea unui incendiu survenit la bordul unei nave militare, soldat cu un rănit. Victima a fost preluată de la bordul navei avariate cu o șalupă a ISU „Delta” Tulcea și evacuată, în siguranță, pe uscat, de unde a fost preluată de ambulanță și transportată la spital.

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...