Menu
Statul Major al Forțelor Navale
19 iulie 2023
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Nava-școală „Mircea”, escală de patru zile în portul italian Taranto

Corespondență de la bordul Navei-școală „Mircea”,
transmisă din Portul Taranto, Italia,
19 iulie 2023

Nava-școală „Mircea” aflată în marș internațional de instrucție, cu 76 de cadeți români și străini la bord, a plecat miercuri, 19 iulie, din portul militar din Taranto, Italia, după o escală de patru zile. La sosirea navei în port, sâmbătă, 15 iulie, marinarii militari au fost întâmpinați de Consulul General al României la Bari, Doamna Lucreția Tănase. Aceasta a urcat la bord pentru a discuta cu comandantul navei detaliile activităților de reprezentare organizate de Consulatul General al României la Bari, pe durata staționării navei-școală „Mircea” în portul din sudul Italiei.

Pentru că nava a acostat în Taranto pe timpul weekend-ului, echipajul navei și studenții au avut ocazia de a merge într-o excursie organizată, în care au vizitat atracțiile turistice ale zonei, respectiv orașele Ostuni, Polignano a Mare și Alberobello.

Luni, 17 iulie, comandantul navei-școală „Mircea”, însoțit de Consulul General al României la Bari și de șapte studenți de la bord, a efectuat un tur al celor mai importante instituții publice din Taranto: Primăria, Prefectura, Comandamentul Flotei Regionale, precum și Căpitănia Portului Taranto. Peste tot, în centrul atenției a fost cadetul italian de la bordul NS „Mircea”, Francesco Sorbo, student al Academiei Navale din Palermo, care a relatat, la fiecare ocazie, experiența sa cu nava-școală a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, oferindu-i-se și oportunitatea de a face o comparație între stilul pedagogic adoptat de instructorii militari români și cel avut de instructorii militari italieni.

Escala NS „Mircea” în Taranto s-a încheiat cu o recepție organizată marți, 18 iulie, la bordul navei de Consulatul General al României la Bari, la care au fost au fost invitați diplomați și militari din regiunea de sud-est a Italiei.

Tot marți, 18 iulie, echipajul navei s-a redus de la 147 de marinari, la 145, odată cu debarcarea cadeților germani, pentru care marșul de instrucție cu NS „Mircea” era planificat să se încheie odată cu escala din Italia. La plecare, cei doi studenți germani au primit din partea comandantului navei, comandorul Mircea Târhoacă, certificate care atestă faptul că au desfășurat activități de instruire practică la bordul navei-școală care aparține Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. 

Miercuri, 19 iulie, nava-școală „Mircea” a părăsit portul militar din Taranto pentru ultima escală din acest marș de instrucție, înainte de revenirea la Constanța, orașul-port Izmir, din Turcia.

De la bordul navei-școală „Mircea” a consemnat Cristina Sîmbeteanu

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...