Menu
Statul Major al Forțelor Navale
29 iunie 2023
Comunicat nr. 48
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, practică marinărească în Marea Mediterana și Marea Neagră

Nava-școală „Mircea” va pleca luni, 3 iulie 2023, ora 11.00, din portul militar Constanța,  în marșul internațional de instrucție din acest an, având la bord 67 de studenți din anul II de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și 12 studenți străini de la academii partenere din Bulgaria (2), Germania (2), Polonia (2), Turcia (2), Letonia (2), Spania (1), Italia (1).

Pe durata celor 28 de zile, velierul va acosta în Porturile Pireu (Grecia), Taranto (Italia) și Izmir (Turcia). Tinerii cadeți prezenți la bordul navei se vor instrui sub supravegherea instructorilor din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” de la bordul navei, scopul marșurilor de instrucție fiind acela de a le forma viitorilor ofițeri ai Forțelor Navale Române și ai Poliției de Frontieră – Garda de Coastă deprinderile specifice carierei alese.

Pe timpul staționării în cele trei porturi, nava-școală „Mircea” va avea și o importantă misiune de reprezentare, velierul fiind declarat oficial, în anul 2019, Ambasador Onorific în Serviciul României, iar în anul 2022 Ambasador al României Sustenabile. De asemenea, nava simbol a Forțelor Navale Române va promova în porturile în care va ajunge tradițiile marinărești și școala românească de marină. În toate cele trei porturi, velierul va fi deschis pentru vizite.

Ceremonia de plecare a navei va avea loc luni, 3 iulie, începând cu ora 10.00. Velierul va reveni în portul militar Constanța la data de 31 iulie 2023.

****

Jurnaliștii acreditați, interesați să asiste la ceremonia de plecare a navei, sunt rugați să își anunțe prezența și să trimită datele de identificare (seria și numărul C.I., nr. auto pentru acces) până vineri, 30 iunie, ora 10.00, la adresa de e-mail contact@anmb.ro. Accesul în portul militar Constanța va fi permis luni, 3 iulie 2023, între orele 09.00 - 09.30.

Evenimente

BackShare: