Menu
Statul Major al Forțelor Navale
3 februarie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Escala puitorului de mine și plase 274, în portul turcesc Eregli

Gruparea navală permanentă NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group Two), comandată de puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, a efectuat, în perioada 31 ianuarie - 3 februarie,  cea de-a doua escală, de la plecarea din Portul Militar Constanța, pentru refacerea capacității de luptă.

Comandantul grupării navale NATO, căpitan-comandorul Valentin-Cătălin VLAD, alături de ceilalți membri ai delegației, a participat la o serie de întrevederi și dialoguri cu reprezentanții autorităților locale și portuare din Eregli, Turcia.

În dimineața zilei de luni, 3 februarie, cele patru nave militare au părăsit portul turcesc, pentru a-și continua misiunile de supraveghere maritimă în bazinul sud-vestic al Mării Negre. Gruparea SNMCMG-2, comandată de România, este unul dintre cele patru instrumente maritime ale NATO, care contribuie la consolidarea măsurilor de securitate colectivă ale Alianței Nord-Atlantice și la proiectarea stabilității în regiunea Mării Negre, fiind în măsură să gestioneze rapid eventualele situații de criză, care ar putea apărea în zona de responsabilitate.

În perioada următoare, gruparea navală NATO urmează să tranziteze strâmtorile ce despart Marea Neagră de Marea Mediterană și să desfășoare misiuni împotriva amenințărilor subacvatice și de luptă contra minelor marine, pe flancul sudic al NATO și UE.

 

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...