Menu
Statul Major al Forțelor Navale
21 martie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Ne instruim pentru pace!

Gruparea navală NATO de luptă contra minelor marine nr.2 (SNMCMG-2 Standing NATO Mines Countermeasures Group), una dintre cele patru grupări navale ale Alianței Nord Atlantice, care este condusă, în primul semestru al acestui an de România, a continuat sa străbată apele turcoaz ale Mării Mediterane, desfășurând activități de instruire în vederea îndeplinirii misiunii de menținere a capacității de reacție a NATO.

În cadrul unui exercițiu de tragere cu artileria de calibru mic, navele grupării au exersat o serie largă de proceduri, conform standardelor NATO, pentru menținerea nivelului ridicat de interoperabilitate și de pregătire al echipajelor. Conform unui scenariu fictiv, gruparea navală SNMCMG-2 a ripostat cu foc pentru respingerea atacului unei ambarcațiuni inamice. La bordul navei „Viceamiral Constantin Bălescu” au fost pregătite, cu atenție, benzile instalației artileristice navale MR-4N calibru 14,5 mm și armamentul din dotare. Abilitățile militarilor români în manevrarea navei și recunoașterea țintelor prin detectare, observare și clasificare au fost utilizate de către trăgătorii instalațiilor artileristice, care au lovit, cu precizie, ținta folosită. În sprijinul respingerii atacului simulat al ambarcațiunii ostile s-a aflat și vânătorul de mine german FGS „Fulda” ale cărui instalații artileristice de 27 mm și 12,5 mm au lansat trasoarele direct în țintă.

La finalul serialelor de tragere, liniștea s-a așternut odată cu apusul soarelui, lăsând loc pregătirii misiunilor grupării SNMCMG-2 din ziua următoare.

 

Corespondență transmisă din Marea Mediterană de căpitan Nicoleta Burlacu, ofițerul de relații publice al SNMCMG-2

 

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...